Sidor

tisdag, november 30, 2010

Varför män tittar på porr. eller jaha, män får högre puls av vissa porrklipp

Gud vad jag innerligt hatar brittiska fjös"dokumentärer". kollade igår kväll på Varför män tittar på porr. och ville bara raljera över hur trist den var. besvikelsen var total.
I kortet var dokumentären uppbyggd ungefär såhär, om man inte känner för att kolla på den.

-Tjugo män i olika ålderskategorier och samhällsklasser ska i ett stort vitt rum avskilda med små vita skärmar kolla på porrklipp. dom bär pulsklocka och pulsband runt överkroppen. utöver det har vi här en brud som kollar deras kroppsspråk, en annan som diskuterar kring porr och sexualitet, samt forskaren som går runt i kostym och "övervakar".
-Ett par av männen har partners (alla kvinnor) och dessa intervjuas också, som en teas i början får man veta att "resultaten" ska visas för dessa kvinnor.
-Sen har vi även ett tjejgäng som får se samma klipp, typ fast kanske några fler och längre (man vet inte riktigt), i någons vardagsrum och därefter får dom snacka lite med varandra och intervjuaren om klippen.
-Sen har vi även nån slags manspanel, det verkar vara snubbar som jobbar som komiker, på herr tidningar eller liknande som raljerar lite över och omkring porr och varför män kollar på det. inte tillsammans utan var och en för sig.

Det var väl ungefär alla beståndsdelarna. EH?!?!
Det själva undersökningen kollar är alltså huruvida männen får högre puls av olika porrklipp och om dom är "ärliga med att dom blir upphetsade" (då det i den här dokumentären tydligen är hög puls = hög upphetsning) och deltagarna får med siffror betygsätta hur upphetsade dom blev när porrklippet är slut (hej mentometer knappar).
Om det här besvarar Varför frågan överhuvudtaget så heter jag yxskaft.
Dom har även gjort någonslags undersökning på nätet där det visat sig att arbetarklass män kollar på porr för att varva ner och överklassen kollar på S/M porr. Jaha. säger fortfarande inget om varför. (och är ens varför svårare än, man blir upphetsad av det? sex är nice. knulla är gött?)

Den enda positiva ljusglimten i den här fejkumentären var att deras partners aldrig var chockade eller ens verkade brydda över deras mäns "reaktioner", så som dom försökte antyda med teasen i början. Jag gillade kvinnan som sa att det är väl inget att bli upprörd över om ens man tittar på porr, det man kan bli upprörd över i så fall är väl att man inte visste om det och att det var hemligt. Det tyckte jag var sunt.

Jag undrar varför man är så intresserad över mäns porrbruk? I den här dokumentärer verkar det i alla fall vara okej även för kvinnor att kolla, det verkade tom förutses att kvinnor såg porr, även om inte i liknande omfång, så varför satte man inte med lika många brudar i ett vitt rum och lät dom titta och bedöma? nåväl. skitnödig dokumentär. men det hade kunnat vara värre.

/Fröken D

2 kommentarer:

Grovt Initiativ sa...

började kolla, fick pausa för gapflabb redan vid inledningsmeningen "varje dag sker 250 000 sökningar på ordet porr"

sökningar på ordet porr... lol @ mänskligheten

Fröken D sa...

haha ja, och sökord på google är ju som vi alla vet ett extremt validiterad sätt att säga något om porrkonsumtion! helt amaze.